O wykresach i analizach


Wprowadzone do dziennika dane można zobaczyć nie tylko w postaci dziennych, tygodniowych lub miesięcznych zapisów w dzienniku. Dane z dziennika przedstawione są w formie 23 przejrzystych wykresów i analiz, umożliwiających bardziej wnikliwe obserwowanie swoich zwyczajów żywieniowych. Wśród wykresów i podsumowań obok analiz spożytych kalorii, białek, tłuszczów i węglowodanów, warto wyróżnić podsumowania najczęściej jedzonych produktów takich m.in.: jak zboża, mięso, warzywa i owoce, alkohol itp. A także wykresy sugerujące, które spożywane przez Ciebie produkty nie są wskazane przy konkretnych schorzeniach.

Poszczególne wykresy i podsumowania prezentują się następująco:

  • Wykres dostarczonych kalorii



  • Wykres spożycia białka



  • Wykres spożycia tłuszczów



  • Wykres spożycia węglowodanów



  • Wykres spożycia białka, tłuszczów i węglowodanów



  • Najczęściej jadane produkty



  • Najczęściej spożywane napoje



  • Wszystkie najczęściej spożywane produkty



  • Spożycie alkoholu



  • Spożycie słodyczy i przekąsek



  • Jak często spożywam warzywa?



  • Jak często spożywam owoce i przetwory?



  • Jak często spożywam warzywa, owoce i przetwory?



  • Jak często spożywam ryby i owoce morza?



  • Jak często spożywam chleb i przetwory zbożowe?



  • Jak często spożywam nabiał?



  • Jak często spożywam mięsa i wędliny?



  • Jak często spożywam drób?



  • Spożyte produkty niewskazane przy chorobie wrzodowej żołądka



  • Proporcje: białka, tłuszcze i węglowodany



  • Spożyte produkty z dużą zawartością FODMAP (niezalecane w zespole jelita drażliwego)



  • Waga spożytych produktów wg kategorii